Konstaffären

Att sälja konst är väl ingen konst? Med mer än 50 års erfarenhet av konst, konsthandel och inramningsarbeten tror vi att vi vet lite om vad du som konstkund vill ha. En riktig konstaffär hjälper dig inte bara en enstaka gång.

Det handlar snarare om vår förmåga att kunna leverera det som du i framtiden kan tänkas vilja ha. Självklart får du låna hem tavlan och se hur och var den passar bäst. Dessutom erbjuder vi alltid 1-års bytesrätt (gäller ej separatutställningar).

En lång historia helt kort…

Ekströms konst startade 1898 som ett glasmästeri med butik i Västerås. På den tiden var glasarbeten efterfrågade främs för fönster och möbler.

Tavelinramningar och andra mer uttalde tavelarbeten kom in i bilden kring 1920-talet. En naturlig följd av samhällsutvecklingen och intresset för konsten i något bredare lager.

Konstintresset, kunnandet och konsthandeln utvecklades allt mer med den nuvarande ägarfamiljen. Familjen äger och driver Ekströms konst sedan 1950-talet. Från 1969 på samma adress. Köpmangatan 5. Varumärket Ekströms har därmed gamla anor. Och idag är företaget ett begrepp för konstföreningar och konsthandeln i Västerås med omnejd.